"Samfunnet forventer at vi kvinner skal være yrkesaktive, gode omsorgspersoner, gode elskerinnner, gode hushjelpere, og hjemmehjelpere for våre egne foredre. Alle disse kravene gjør oss så utslitte at vi har  tiltrekningskraft som sure gulvmopper på våre menn."  

Vi lever alltid med forventinger rundt oss. Andre har behov som de forventer at du skal oppfylle. Det behøver ikke å være galt. Men dersom du kun oppfyller andres behov og glemmer dine egne, lever du ikke selv. Vi trenger å definere hvem vi er for å verne om det livet vi ønsker å leve.

Mange kommer i lojalitetskonflikt mellom samfunnets krav til roller, arbeidslivet og hjemmearenaen. Forventingene andre har til deg, kan du ikke gjøre mye med. Men du kan gjøre noe med hvordan du forholder deg til dem. For å hindre at du blir kasteball mellom kryssende sosial forventing, bør du finne ut hva som er viktigst for deg. Ellers vil du bli en dårlig grensesetter. Det behøver ikke være galt å svare "nei" selv om du får dårlig samvittighet.

Den største sabotøren i forhold til din evne til å sette grenser er dårlig samvittighet. Men vi må sette grenser for å få overskudd til de delene av livet vi synes er viktig. For å oppnå det må vi ta bevisste valg når vi planlegger. Vi trenger å bli bevisst på våre behov og prioritere mellom dem. Dernest trenger vi å prioritere mellom egne behov og andres.

Lær mer om dette på våre kurs.

 


Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p Google+
Personvern

Innhold © Global University. Webdesign ©2016-20 Web Norge
Prøv 90 minutts kognitiv terapi for kr. 390
Prøv oss på skype eller kom til terapikontorene på Lillestrøm eller Neskollen i Akershus. Fyll ut skjemaet og klikk send! Du kan også ringe eller sende SMS på telefon nr +47 917 26 373. Pårørende kan ikke be om time på vegne av andre.
Skriv inn ditt navn
Skriv inn din e-postadresse
Skriv inn ditt telefonnummer
Skriv en melding

Personvernerklæring

Denne erklæringen gjelder for Global University med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?

Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?

Vi bruker lokal lagring av data for å:

  • Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
  • Gi deg relevant og tilpasset innhold
  • Måle og analysere trafikken på nettsidene