Noen leger forskriver benzodiazepiner til å behandle nervøsitet og angst. Problemet med dette er at benzodiazepiner kan forverre depresjonstilstanden som ofte er kombinert med angstkomponenten. Angst kan derfor ofte behandles bedre med kognitiv terapi uten bruk av disse medisinene (Burns 1999).

En vanlig angst eller beroligende medisin er diazapam, også kjent som valium. Disse medisinene er lagt for å redusere angst så mye som mulig uten å gjøre personen mindre våken eller mindre konsentrert. Mange psykoterapeuter er skeptiske til medikamentbruk, siden man er avhengig av at klienten blir eksponert for angsten for å lære å takle den.

Prøv gratis kognitiv terapi for angst og depresjon       

Angstmedisiner virker på den måten at det sinker ekshiberende synapsisk aktivitet i nerversystemet. Bisopirone har en enklere effekt enn diazipam, og fungerer ved å blokkere reseptorer for det ekshibiterende transmitteret serotonin og med å øke den postsynapsiske aktiviteten til GABA, som hemmer nevral aktivitet i områder av hjernen som har med emosjonell aktivering å gjøre (Gorman, 2002; Pies, 1998). 

Noen ganger blir angstdempende medikamenter brukt i kombinasjon med psykoterapi for å hjelpe klienten til å takle problematiske situasjoner bedre (Stahl, 1998). En midlertidig reduksjon av angsten ved hjelp av medisiner kan gjøre at klienten kan gå inn i angstfremmende situasjoner og lære å takle dem bedre. 

Angstmedisiner kan ha uønskede effekter som konsentrasjonsvansker og trøtthet, og kan føre til psykologisk og fysisk avhengighet. Mennesker som opplever psykologisk avhengighet kan opplev intens angst og urolighet når de stopper å ta medisinen (Lieberman, 1998). I tillegg kommer ofte angstsymptomene tilbake når man stopper å ta medisinen.  

Prøv gratis kognitiv terapi for angst og depresjon      

Fobier 

Panikk lidelse

Obsessiv- kompulsiv lidelse

Psykologiske faktorer i angstlidelser

 

Kontakt oss for 90 minutts gratis kognitiv terapi. Fyll ut kontaktskjemaet til høyre, eller ring 917 26 373. 


Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p Google+
Personvern

Innhold © Global University. Webdesign ©2016-20 Web Norge
Prøv 90 minutts kognitiv terapi for kr. 390
Prøv oss på skype eller kom til terapikontorene på Lillestrøm eller Neskollen i Akershus. Fyll ut skjemaet og klikk send! Du kan også ringe eller sende SMS på telefon nr +47 917 26 373. Pårørende kan ikke be om time på vegne av andre.
Skriv inn ditt navn
Skriv inn din e-postadresse
Skriv inn ditt telefonnummer
Skriv en melding

Personvernerklæring

Denne erklæringen gjelder for Global University med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?

Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?

Vi bruker lokal lagring av data for å:

  • Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
  • Gi deg relevant og tilpasset innhold
  • Måle og analysere trafikken på nettsidene