Symptomer på depresjon

Vi deler symptomene på depresjon inn i:

 

  • Emosjonelle, som betyr typiske følelsesmessige trekk ved depresjonen
  • Kognitive, som går på måten å tenke på
  • Motivasjonelle,  og
  • Somatiske, som betyr de kroppslige fysiske kjennetegnene

De emosjonelle symptomene på depresjon 

De emosjonelle symptomene på depresjon er tristhet, følelse av at alt er elendig, og ensomhet. Mennesker med depresjon mister evnen til å oppleve glede. Aktiviteter som før gav glede, føles nå som kjedelige og intetsigende. Selv sex og spising mister betydning. 

De kognitiv symptomene på depresjon

De kognitive symptomene på depresjon er den sentrale delen av depresjonen. Deprimerte mennesker har problemer med å konsentrere seg og å ta beslutninger. De har vanligvis lavt selvbilde, og tror at de er underlegne, ubrukelige og ukompetente. Når de møter motgang vil de skylde på seg selv, og de forventer å mislykkes før de har gjort feilen, og de feilen skyldes deres udugelighet. Deprimerte mennesker ser pessimistisk på framtiden (Clark et al., 1999).

 

Symptomer på depresjon, deprimert jenteDe motivasjonelle symptomene på depresjon

De motivasjonelle symptomene på depresjon er at de har problemer med å komme i gang og gjøre ting som gir dem glede eller mestringsfølelse. En deprimert person har vasker med å komme seg ut av sengen om morgenen, gå på jobb eller å studere. De blir ofte sittende tiltaksløse uten evne til å ta vare på sine egne fysiske behov, eller andres. Alle gjøremål blir nesten uoverstigelige tiltak og det blir lettere å sitte i en sofa og se i en vegg. I ekstreme tilfeller må deprimerte ha hjelp til å stå opp, kle på seg og spise. I de alvorligste tilfellene vil personens bevegelser bli trege, personen vil gå og snakke sakte.

 

De somatiske symptomene på depresjon

De somatiske symptomene på depresjon i moderat og alvorlig depresjon er mangel på matlyst og tap av vekt, mens innen mild depresjon kan personen legge på seg på grunn av trøstespising. Søvnforstyrrelser, som imsomnia er vanlige. Søvnforstyrrelser og vekttap forer til trøtthet og svakhet, hvilket forsterker de depressive følelsene. Man kan også miste sexlyst og ansvarlighet.

 

Depresjon behandling

I vår depresjon behandling har vi funnet en effektiv metodikk for å dempe depresjonsymptomer raskt. Denne metodikken kombinerer kognitiv terapi og en egenutviklet metodikk for å dempe påtrengende negative tanker og depressive følelser. LES MER

 

Årsaker til depresjon                                                                              Depresjon og personlighet

Læring og miljøfaktorer

Kontakt oss for gratis prøvetime i kognitiv terapi. Fyll ut kontaktskjemaet til høyre, eller ring 917 26 373. 


Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p Google+
Personvern

Innhold © Global University. Webdesign ©2016-20 Web Norge