Generalisert angstlidelse (GAD) er en kronisk vedvarende tilstand av angst som ikke er tilknyttet noen bestemt situasjon eller objekt. Denne tilstanden kan vare i flere måneder hvor symptomene er tilstede nesten hele tiden. Man kan få tanker om at noe forferdelig kan skje, men man vet ikke hva. Man svetter konstant under armene, har urolig mage og diaré, og er ikke i stand til å få søvn som gir ordentlig hvile.

Personer med denne lidelsen bekymrer seg for alt og for bekymringen. Bekymringene er mer forstyrrende og irrasjonelle enn hos normale personer. Personer med denne lidelsen har kronisk tendens til BIS aktivering (BIS=Behavioral inhibition system, eller et atferdshemmende system).

Denne lidelsen kan forstyrre daglig funksjon, selv om symptomene ikke er kontinuerlig tilstede i de seks månedene som den formelle diagnosen krever. Personen kan ha problemer med å konsentrere seg, ta beslutninger og huske forpliktelser. Man har kroniske muskelspenninger, og er konstant emosjonelt urolig, anspent og årvåken (på ”allerten”). 

Atferdsmessig søker man avspenning og mindre stimulering, noe som bekreftes av BIS tendensen.

Ca 4.3% av et stort utvalg av personer over 15 år, rapporterer om symptomene i generalisert angstlidelse (Kadri et al., 2007). Lidelsen ser ut til å begynne i barndom og ungdomsåra (Wittchen et al.; 1994).

Behandling av generalisert angstlidelse (GAD)

Kontakt oss for prøvebehandling av generalisert angst. Trykk på kontaktknappen over eller ring 917 26 373. Ingen venteliste.


Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p Google+
Personvern

Innhold © Global University. Webdesign ©2016-20 Web Norge
Prøv 90 minutts kognitiv terapi for kr. 390
Prøv oss på skype eller kom til terapikontorene på Lillestrøm eller Neskollen i Akershus. Fyll ut skjemaet og klikk send! Du kan også ringe eller sende SMS på telefon nr +47 917 26 373. Pårørende kan ikke be om time på vegne av andre.
Skriv inn ditt navn
Skriv inn din e-postadresse
Skriv inn ditt telefonnummer
Skriv en melding

Personvernerklæring

Denne erklæringen gjelder for Global University med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?

Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?

Vi bruker lokal lagring av data for å:

  • Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
  • Gi deg relevant og tilpasset innhold
  • Måle og analysere trafikken på nettsidene