Bestill gratis prøvebehandling mot GAD ved å bruke kontaktknappen over.

Tradisjonell kognitiv terapi er nyttig i denne lidelsen, men har begrenset effekt alene. Derfor kombinerer vi tradisjonell kognitiv terapi med mindfulness som foreløpig er en uslåelige behandlingskombinasjonen for denne lidelsen. Siden bekymringsangst og forventingsangst er vanlig i denne lidelsen, har vår terapi fokus på dette. Vår metodikk gjør at du med denne lidelsen erstatter bekymring om framtiden med nåtidsfokus. Det er vanlig å ha angst for angsten, bekymring for bekymringen og grubling for at en grubler så mye. Ved å akseptere alle disse tilstandene blir de ofte mindre påtrengende. Ved å sloss i mot bekymring derimot, trigger man en ny runde angst for å bekymre seg. Vi har utviklet en egen metodikk for å bryte denne spiralen, som sammen med vår egen utviklede mindfulnessmetodikk gjør deg uten klinisk målbar angst dersom du fullfører terapiløpet.

Siden bekymringer fører til muskelspenninger, er det vanlig å behandle smertesymptomer med kognitiv terapi og mindfulness. Smertesymptomer fører ofte til bekymringer om mulige sykdommer eller økt angst for smerte, som igjen fører til mer smerte og mer bekymring osv. Behandlingen går derfor ut på å bryte denne onde sirkelen.

Det er vanligere å behandle generalisert angstlidelse med SSSRIer (selektiv serotoninreopptakshemmer) enn andre angstlidelser. Ved veldig høy angst, kan medisinering være nyttig i begynnelsen av terapiløpet, under forutsetning at den fases ut før terapien slutter.

Atferdsterapi fungerer dårlig i denne lidelsen siden det er vanskelig å identifisere tanketriggere og eksterne triggere, men denne lidelsen kan være kombinert med sosial angst, panikkangst eller depresjon, og da vil atferdsterapien fungere på disse.  Generalisert angst krever noen fler terapisesjoner enn f.eks. panikkangst og sosial angst, men vi opplever likevel et mye raskere terapiforløp enn hos tradisjonelle psykologer.

Ønsker du å vite mer om vår behandling, bør du bestille en gratiskonsultasjon på kontaktknappen øverst. Det er ved å prøve ut behandlingen at du får best kunnskap om terapiformen. Og det koster deg ingenting.

Les mer om effektstudier av vår angstterapi

Hva er GAD?